Checklista: Allt du behöver när du ska tapetsera hemma

Går du runt i tapetseringstankar? Då är det dags att göra slag i saken, det är nämligen inte alls svårt att göra själv. Här är verktygen du behöver för att lyckas.

Funderar du på att tapetsera hemma? Bolist har allt du behöver – och lite till.
 
Är du sugen på att uppdatera väggarna med en ny, fräsch tapet? Då är du inte ensam. Du är inte heller ensam med att försöka hitta tid att anlita någon att göra jobbet åt dig. Men varför lägga den dyrbara tiden på att försöka hitta en lucka för ett proffs att tapetsera när du kan göra det själv?
 
När du har valt en passande tapet till rummet är det egentligen bara att sätta igång. Nästan i alla fall. Först måste du ha lite verktyg som gör processen möjligt – och säkerställer att resultatet blir toppen.

Tapetset

När du ska sätta upp en tapet gäller det att grunda med lim. För att få limmet att fästa på ett smidigt och jämnt sätt är en roller det bästa alternativet. När tapeten sedan är på väggen kan det alltid behöva naggas lite i kanterna för att få de perfekta måtten – där kommer tapetkniven in i bilden.

139 kr

Tapetlinjal

Det gäller att vara noga när det är dags att klä väggarna, speciellt om tapeterna är mönstrade. Därför är en linjal, specialanpassad för just tapeter, väldigt viktigt att ha. Här är en variant i aluminium signerad QPT för beskärning av tapet tillsammans med tapetskärkloss eller kniv.

219 kr

Tapetborste

Luftbubblor är det snygga resultatets värsta fiende när det kommer till tapeter. Det är viktigt att få bort de oönskade bubblorna snabbt, innan limmet fäster ordentligt. En borste i rent tagel är det klassiska, och bästa, alternativet för att få ett slätt slutresultat.

179 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies