Checklista: Allt du behöver för att klara snön i vintern

Varm jacka, vinterskor, halsduk, mössa. Det här är självklara förberedelser inför vintern. Men är du säker på att du inte har glömt något?

Just nu har Bolist upp till 29 % rabatt på stora delar av sitt sortiment – se alla produkter här.

Minusgraderna klättrar neråt och snön börjar bli ett faktum. Meteorologerna har utlovat en vargavinter – det är dags att förbereda sig för snön. Förhoppningsvis har du redan inhandlat dina vinterkläder, vilket är steg ett. Men det finns ju faktiskt andra vanliga problem vädret medför förutom just kyla.

Ett av de vanligaste bekymren som vi förknippar med snöfall är att få bort den. Flera gånger i veckan är man tvungen att skotta snö från uppfarten eller trappen, bara för att kunna ta sig hemifrån. Det finns några saker som underlättar den här processen, vilken passar dig bäst.

Snöraka

Har du en mindre gårdsplan eller kanske bara ett par trappsteg att se efter? Då kan snörakan vara lösningen för dig i vinter. Den är utrustad med en ny patenterad slitskena som förbättrar bladets styrka och hållbarhet. Det här innebär att slitstyrkan är förbättrad upp till tre gånger.

429 kr

Snöhyvel

Snö på taken kan innebära en hel del problem, det är alltså alltid positivt att försöka få bort det innan något händer. Där kommer snöhyveln in. Modellen från Avalanche är speciellt utvecklad för den nordiska och europeiska typen av tak.

2490 kr

Snösläde

Snösläden signerad Fiskars är perfekt för dig som har en större yta att avlägsna snön från. Den har en formsprutad skopa som kombinerar lätthet med styrka på absolut bästa sätt. Tack vare att handtaget är ergonomiskt vinklat och det rörformade stålskaftet så robust tål snösläden en hel del.

649 kr

Halkskyddsmedel

Snö och is kan vara envist och svårt att få bort. Därför kan ett halkskyddsmedel vara en bra idé för att minimera risken för olyckor. Den här varianten från Tergent är snabbverkande och mer skonsamt mot de flesta underlag, till skillnad från vanligt tösalt.

99 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies