Bygga egen altan? Tänk på det här innan

Många väljer att anlita hantverkare när det är dags för ett byggprojekt. Men visste du att det faktiskt inte är en omöjlighet att lyckas på egen hand?

Läs mer om alla erbjudanden hos Bolist just nu.

Är det äntligen dags att uppdatera uteplatsen med en ny altan? Funderar du på att ringa en hantverkare för att göra jobbet? Då är det dags att tänka om. Att bygga sin egen altan är inte bara roligt, du uppskattar även resultatet ännu mer om du gjort det själv. Något av det viktigaste är att förbereda sig och ha allt du behöver inför det kommande byggprojektet.

Skruvdragare

En bra skruvdragare är ett måste när du ska bygga altan. Det är en fördel att välja en med ett ergonomiskt, gummibelagt grepp för att skona kroppen – och för att få ett bra resultat. En kraftig motor med motorbroms och snabbchuck med spindellås, för enkelt verktygsbyte, underlättar arbetet.

999 kr

Trallskruv

Riktigt bra skruv är en självklarhet för att din altan ska ha en lång livslängd och se så snygg och stilren ut som möjligt. Välj ett alternativ som är enkelt att jobba med och tillverkade i ett stabilt material.

149 kr

Såg

En altan kräver virke, som i sin tur behöver en såg för att anpassas efter platsen. Gör ett smart val som minimerar risken för att resultatet ska bli snett och flisigt. En kap- och geringssåg är en variant som är utmärkt för sågning av paneler och fyrkantsvirke. Med en laser för exakta snitt, en arbetslampa och materialklämma för att fixera virket blir sågningen så mycket roligare.

1590 kr

Arbetsbord

Ett stativ för sågen gör hela processen mycket mer ergonomisk och lätthanterlig. Ett arbetsbord ska ha stabila ben med höjdjustering och en stor fördel är om det går att fästa olika sågmodeller vid bordet.

1400 kr

Olja

När materialet är på plats är det dags att behandla det på bästa sätt – det gör du bäst med en träolja i god kvalitet. När du penslar altanen med oljan blir det inte bara snyggare yta, det skyddar även mot uttorkning, gör materialet vattenavvisande och motverkar torrsprickor. Den ökar helt enkelt livslängden markant.

99 kr

Hantverksbyxor

När du bygger, sågar, spikar och oljar behöver du kunna röra dig fritt och samtidigt ha byxor i ett slitstarkt material. Ett par ordentliga hantverksbyxor med rymliga hölsterfickor med extrafack och förstärkt material som tål många framtida byggprojekt är att föredra.

499 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies