Behandla trall med oljor – här är produkterna du behöver

Krokusar, vitsippor och snödroppar i all ära men ett av de säkraste vårtecken som finns är ändå doften av en nybehandlad trall. Här är produkterna du behöver för att få din altan som ny inför sommaren.

Upp till 61 % rabatt på träoljor hos Bolist just nu, läs mer här.

En altan i trä är på mångas önskelista inför sommarsäsongen. När trallen väl är på plats är det dags att njuta av platsen – men också underhålla den. Att behandla träet med passande produkter och rätt redskap kan göra underverk för utseendet – och öka altanens livslängd markant.

Det kan vara svårt att veta vilken olja som passar just din trall. Här hittar du alternativen för att leda dig rätt i vårens viktigaste behandling.

Träolja Herdins 3L

Du både bevarar och framhäver träets naturliga färgton och utseende med den här oljan signerad Herdins. Förutom att den höjer trallens exteriör skyddar den även mot uttorkning, gör ytan vattenavvisande och motverkar torrsprickor. Den stora förpackningen passar perfekt för dig som har en större altan.

99 kr

Kinesisk träolja Herdins

Oljan som är baserad på ”Tung tree oil” och linolja har en hög torrhalt med mycket bra vattenavvisningsförmåga och även extremt djupinträngande egenskaper. Har du en trall som tidigare oljats eller impregnerats? Inga problem, oljan funkar lika bra för tidigare behandlade som för obehandlade träytor.

199 kr

Kinesisk träolja Herdins

Har du en mindre terrass men vill ha samma effekt som den ovan? Då finns det den här varianten som räcker till 4-10 kvadratmeter.

159 kr

Olja träolja-v ut bc 4,65L

Träoljan från Cuprinol är avsedd för tryckimpregnerat trä utomhus, exempelvis staket, möbler och trädäck. Den är både djurpenetrerande och väldigt vattenavvisande.

299 kr

Träolja V Herdins 2,5L

En vattenburen alkydbaserad träolja som skyddar mot uttorkning samtidigt som den motverkar torrsprickor. Den prisvärda oljan är inte filmbindande och har en väldigt bra inträngningsförmåga som i sin tur ger en utmärkt slitstyrka i träytan. Som grädde på moset har träoljan från Herdins goda miljöegenskaper.

59,90 kr

Träoljeset 50-100mm easy

Förutom oljor behövs även rätt typ av penslar för att applicera oljan på rätt sätt. Det här paketet passar perfekt för inoljning av fasader, snickerier och terrasser. Penslarna ger inte bara en slät och fin yta – de är enkla att rengöra också.

79,90 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies